Етиопец и кенийка са най-сериозните претенденти на победа на маратона в Истанбул

Етиопецът Хайлу Зевду и кенийката Диана Чемтай ще са най-сериозните претенденти за победа при мъжете и жените на маратона на Истанбул, който ще се проведе утре. 

Зевду направи своя дебют в маратона в Дубай през януари, където с резултата си от 2:06:31 часа завърши десети. Той ще се присъедини към сънародника си Цегайе Гетачеу, който има личен рекорд от 2:06:50 часа. По-рано през годината Гетачеу спечели маратона на Далиан с време от 2:11:25 часа, като това беше и първата му международна победа в тази дистанция. 

Феликс Кимутаи пък е най-сериозният кенийски претендент за победата в Истанбул. 31-годишният атлет има лично постижение от 2:09:23 часа. Надеждите на домаикните за силно представяне са свързани с Явуз Аграли, който постигна своя личен рекорд от 2:10:41 часа в Севиля през февруари.  

Чемтай, която направди своя дебют в маратона през миналата година, е с най-сериозен резултат при дамите в Истанбул. 26-годишната кенийка постигна 2:22:07 часа на маратона в Любляна през миналата година, където завърши трета.  

Организаторите на маратона в Истанбул са взели всички мерки в борбата с коронавируса и на старт ще бъдат допуснати само 3000 души. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти