Пъркинс: Ленърд не е лидер, на Клипърс им трябва Рондо

Лейкърс срещат конкуренция за Рондо от градския враг

Ексцентричният бивш баскетболист Кендрик Пъркинс критикува ръководството на Лос Анджелис Клипърс заради липсата на явен лидер в състава. Пърк, който заема ролята на анализатор в ефира на ESPN, не признава лидерските качества на голямата звезда на тима Кауай Ленърд и смята, че отборът би се справил много по-добре, ако вземе свободния агент Ражон Рондо.

"Стив Балмър, Лоурънс Франк, ако знаехте как да се справите по-добре, щяхте да го направите. Защото щяхте да се опитате да привлечете Рондо по-рано. На Клипърс им липсва лидер, Кауай Ленърд не е такъв. Той е феноменален баскетболист, но не е човек, който може да поведе отбор. Когато той играеше в Торонто, Кайл Лаури беше лидерът в този отбор", сподели Пъркинс.

За момента Рондо е основната цел на калифорнийския тим, чрез която ще се търси подобрение на плеймейкърската позиция. 34-годишният ветеран, който все още е в състава на градския съперник Лос Анджелис Лейкърс, ще се превърне в свободен агент и ще може да избере къде да продължи кариерата си по време на трансферния прозорец.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти