Новото BMW M8 Gran Coupe направи дебют в България

BMW Group България представи новото BMW M8 Gran Coupe, което направи дебют по българските пътища, заедно с богата палитрата модели от гамата на BMW M GmbH семейството като X3M, X4M, X5M и X6М. На нашия пазар M8 Gran Coupe вече е наличен за поръчка на цени стартиращи от 303 050 лева с ДДС, като тази сума го превръща в един от най-скъпите представители на марката. Цените на стандартната 840i версия започват от 181 800 лева.

Автомобилите носещи „най-мощната буква в света“ съчетават върхово представяне с емоционален дизайн. При разработването им инженерите от BMW M GmbH не се ограничават до постигане на рекордна мощност и висока максимална скорост, а целят перфектен баланс и прецизна управляемост. За целта те са оборудвани с редица иновации, съобразно конкретния модел. Отличителна характеристика на автомобилите BMW M е автентичността – всеки елемент от техния дизайн и конструкция е базиран на техническа функция. 

Многообразието от предлагани модели има за цел да отговори на нуждите на разнообразни целеви групи, като им даде възможност да изпитат суперспортно усещане, в ежедневието, без компромис с комфорта и/или функционалността. Многообразието от предложения и всеобхватното им приложение в ежедневието водят и до неизменен търговски успех - през последните години се наблюдава постоянен позитивен тренд в реализацията на моделите на М ГмбХ в България , а общият им брой достига до около 30 % от общата реализация на нови BMW автомобили в България. 

Амбициите на BMW за постигане на изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила датират от преди повече от 40 години. Тогава през 1972 г. BMW създава дъщерно дружество BMW Motorsport GmbH, което фокусира в своята дейност активностите свързани с моторните спортове. Начело на дружеството застава бившият пилот и шеф на екипа на BMW Motorsport Йохен Неерпаш, който създава мощен състезателен екип, който в следващите години печели за BMW многобройни отличия. Част от дейността на компанията е конструирането на суперспортни автомобили за ежедневна употреба в обществената пътната мрежа. През 1978 г. своя дебют прави BMW M1 - първият суперспортен автомобил на BMW M, който полага основните елементи на една традиция, която продължава да определя BMW M и до днес.

От началото на 1990 г. компанията приема ново име, което по-точно отразява широкият спектър от ексклузивни възможности, които тя предлага - BMW M автомобили, BMW Individual и BMW Driver Training. BMW M GmbH превръща буквата "М" в "най-мощната буква в света", символ на възхищение и радост от шофирането в ултимативна форма.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти