Джокович: Надал е фаворит №1 за титлата на "Ролан Гарос", но Рафа е победим

Световният №1 Новак Джокович заяви, че Рафаел Надал е фаворит №1 за титлата на започващия в неделя “Ролан Гарос”, но вярва, че 12-кратният шампион е победим на червената настилка в Париж. Джокович вчера триумфира за пети път в кариерата си на “Мастърс”-а в Рим, след като победи на финала със 7:5, 6:3 аржентинеца Диего Шварцман. Именно Шварцман пък изненадващо надви Рафа Надал на 1/4-финалите във Вечния град. С успеха Джокович вече е №1 в историята по брой титли от категорията “Мастърс”, като е с 36.
Джокович: Щастлив съм, че успях да спечеля още една голяма титла
“Надал е фаворитът за “Ролан Гарос”. Въпреки че загуби тази (изминалата - б.р.) седмица, все си мисля, че много хора ще се съгласят, че той е фаворит №1. При постиженията, които има там, при тези резултати, които има, няма как да поставиш някой друг пред него”, сподели сърбинът. “Определено Диего показа, че Надал е победим на клей. Условията, при които двамата играха - тежък клей, по-нисък отскок на топката, влажност, вечерна сесия - това ще го имаме и в Париж. Сигурен съм, че той не предпочита това пред високия отскок. Зная, че той харесва топката да отскача високо. Той обича времето да е топло и топката да е бърза. При тези условия той може да използва много повече своя спин. Да видим, ще бъде интересно. Въпреки че той е фаворит №1, мисля, че има играчи, които могат да спечелят срещу него там”, добави Джокович.
Триумф и рекорд! Джокович седна на трона в Рим за пети път
“Не мога да се надявам Рафа да не бъде на финала. Мога да се надявам аз да съм на финала и да се боря за трофея. Надал е вероятно играчът с най-голям шанс да играе финал на French Open и на всеки един турнир, между другото”, каза още Ноле.
Джокович задмина Сампрас по брой седмици начело на световната ранглиста
Носителят на 17 титли от “Големия шлем” коментира и още една интересна тема. Тази седмица той измести легендарния американец Пийт Сампрас от второто място в класацията за най-много седмици на първото място в ранглистата на ATP. Джокович вече е с 287 седмици, а рекордьор е Роджър Федерер с 310, но сърбинът е доста близо до върховото постижение. Ако запази първото си място, Ноле ще счупи рекорда на 8 март 2021.
Джокович получил одобрение от АТР за новата асоциация на тенисистите
“Това е цел, която е на хоризонта и аз ще дам всичко от себе си, за да постигна този рекорд. Но не мога да гледам твърде напред във времето и не зная какво ще донесат на мен, на тениса и на света генерално близките години”, сподели Джокович.

Още от Тенис

Виж всички