14 състезатели на СК Шуменска крепост взимат участие на ДП по кикбокс

14 бойци от СК Шуменска крепост ще участват на държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт и муай тай за купата на почетния консул на кралство Тайланд за България г-н Виктор Меламед, съобщиха от клуба и допълниха, че надпреварата ще се проведе в спортна зала "Олимпиада" в Каварна от днес до 6 септември.
Организатори на събитието са Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, Община Каварна и СК Ринг. Очаква се в спортния форум да се включат над 200 състезатели от цялата страна във възрастови групи - момичета и момчета (13-14 години), юноши и девойки в младша и старша възраст и мъже и жени. За пореден път състезателите на Шуменска крепост ще излязат на ринга, за да докажат, че са фактор в българския кикбокс. Те са отлично подготвени и наставникът Галин Методиев е сигурен, че ако дадат всичко от себе си ще се окичат със златните медали.

"Тренировките им преминаха основно в залата на клуба, но шуменци също така участваха и в подготовката на националния тим", добави Методиев.

Това е третата официална надпревара от тазгодишния календар на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, на който ще се представят шуменци. В предишните две те спечелиха общо 22 златни, 11 сребърни и 10 бронзови медала. СК "Шуменска крепост" стана отборен първенец в стиловете лоу кик и К1.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти