Ботас поведе пред Хамилтън след първата тренировка за Гран При на Белгия

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-добро време в днешната първа свободна тренировка за неделната Гран При на Белгия. Съотборникът на финландеца и водач във временното класиране при пилотите Люис Хамилтън остана с втори резултат с изоставане от лидера Ботас на едва 0.069 сек.

Абонаментът си за третото място и днес продължи голямата звезда на Ред Бул Макс Верстапен. Нидерландецът днес бе много близо до пилотите на доминиращия тим на Мерцедес, като записа време с изоставане от едва 0.081 сек. от лидера.

Отново традиционно зад тримата лидери се класираха двамата пилоти на Рейсинг Пойнт. Днес по-бързият с болидите на „Розовите мерцедеси“ бе Серхио Перес. Мексиканецът записа четвърто време, а пети се нареди Ланс Строл.

Алекс Албън продължава да не може да превъзмогне напрежението, което му налага Верстапен. Вторият пилот на Ред Бул бе по-бавен с половин секунда от Макс и това го остави на шеста позиция.

Подреждането в топ десет допълниха Естебан Окон от Рено, Карлос Сайнц за тима на Макларън, австралийският пилот на Рено Даниел Рикардо и британският пилот на Макларън Ландо Норис. 

Пилотите на Ферари се оказаха на дъното в класирането със сериозно изоставане от пилотите на Мерцедес. Шарл Леклер записа 14-о време, а 15-и остана Себастиан Фетел.Пълните резултати от първата тренировка за Гран При на Белгия можете да видите ТУК. 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички