Ботас най-бърз в първата тренировка във Формула 1 за Гран при на Испания

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-добро време в днешната първа свободна тренировка за неделната Гран При на Испания. На пистата „Каталуния“ край Барселона двата болида на „Черните стрели“ за пореден уикенд бяха недостижими в тренировъчна сесия, движейки се на секунда пред най-близките си съперници, но тепърва предстои да видим как ще се развият уикендът и представянето им в надпреварата.

С второ време остана голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън. Британецът записа почти идентично време с финландския си съотборник, като изостана от най-доброто му постижение с едва 0.039 сек. Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен продължава с опитите да държи в напрежение лидерите. Нидерландецът се класира трети с очаквано изоставане от 0.939 сек.

Пилотите на Ферари показаха изненадващ скок в представянето си в сравнение с това, което видяхме по време на предсезонните тестове на същата писта. Шарл Леклер записа четвърто време, а съотборникът му Себастиан Фетел бе пети.

Четирикратният световен шампион получи ново шаси, след като от Скудерия откриха проблем в старото, и германецът веднага подобри представявето си. Фетел записа идентично време с това на Леклер с изоставане от младият монегаск с едва 0.011 сек.

Шести се класира Ромен Грожан за тима на Хаас, а седми остана Серхио Перес. Мексиканският пилот се завърна в кокпита на болида на Рейсинг Пойнт, след като даде отрицателен тест за коронавирус и му бе позволено да се присъедини към Формула 1.

Алекс Албън за пореден уикенд няма отговор на темпото, което налага съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен. Албън днес остана с осми резултат, но по-лошото е, че изостава с близо секунда от Верстапен.

Подреждането в топ десет допълниха пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ланс Строл от Рейсинг Пойнт.

Пълните резултати от първата тренировка за Гран При на Испания можете да видите ТУК.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти