Куп пропуски лишиха Локо (Пд) от успех над адаша от Горна Оряховица (галерия+видео)

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Локомотив (Горна Оряховица) завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на стадион "Искър" в Самоков. Дейвид Малембана (67) беше точен за "черно-белите", а Стефан Неделчев (78) оформи крайния резултат. Това бе първа проверка за "смърфовете" от подготвителния им лагер. В нея те можеха да спечелят, но направиха прекалено много пропуски пред противниковата врата. Срещата можехте да гледате НА ЖИВО в сайта Sportal.bg и по Sportal TV.

“Черно-белите” са вече от два дена отседнали в Боровец, а двуразовите тренировки се провеждат на терените в град Самоков. Проби в отбора на Локомотив (Пд) кара Филип Михалевич. Преди време в отбора на Бруно Акрапович имаше футболист със същото име, но това е просто съвпадение. Днес той се включи в игра през първото полувреме, заменяйки Бирсент Карагарен. В 6-ата минута Димитър Илиев пробва шут от далечна дистанция, който беше твърде лек и удобен за стража на Локо (ГО). В 8-ата минута станахме свидетели на първата сериозна опасност пред една от двете врати и тя беше на сметката на тима от Горна Оряховица. При центриране от ъглов удар защитата на "смърфовете" увисна, а футболист на втородивизионния тим се извиси и стреля с глава. За радост на Луков топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. Две минути по-късно Бирсент Карагарен показа добра техника, финтира защитник, но стреля право в Християн Христов. Отново Карагарен имаше шанс за гол след центриране на Томашевич от левия фланг, но до гол така и не се стигна. В 17-ата минута футболистите на Локомотив (Горна Оряховица) Иван Винков центрира, а Стефан Неделчев не успя да намери очертанията на вратата на Луков. В 21-ата минута пловдивчани имаха трета добра възможност за гол. Анте Аралица засече с глава центриране на Томашевич, но топката попадна право в ръцете на Христов. В следващите минути натискът на носителя на Купата стана все по-сериозен, а няколко добри спасявания на Християн Христов направиха така, че резултатът да остане непроменен. При една от намесите си стражът отрази силен удар на Томашевич от въздуха в 30-ата минута. В 39-ата минута игра напусна Карагарен, който отстъпи място на каращия проби Филип Михалевич. В края на първото полувреме и удар на Умарбаев беше отразен от вратаря на Локомотив (ГО). В началото на второто полувреме Ивайло Василев, резервният страж на символичните гости, спаси сигурен гол във вратата си след добро изпълнение на Умарбаев. В 56-ата минута шут на Томашевич от въздуха мина покрай лявата греда. В 62-ата минута Лукас Салинас стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Василев. Секунди по-късно и Димитър Илиев пробва да стреля, като и този път топката премина покрай вратата. В 67-ата минута Локомотив (Пловдив) поведе в резултата, а точен за тима бе Дейвид Малембана. Защитникът опъна мрежата на тима от Горна Оряховица от няколко метра, след като се бе получило разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер. В 78-ата минута резултатът беше изравнен. Хубаво центриране от левия фланг намери Стефан Неделчев в наказателното поле, а нападателят с глава не остави никакви шансове на Илко Пиргов за намеса. В 88-ата минута появилият се от пейката Георги Минчев също се отчете с пропуск за "смърфовете". В заключителните минути Илко Пиргов направи страхотно спасяване при опасен шут на Таушанов, който можеше да се окаже фатален за Локомотив. ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЛОКОМОТИВ (ГО) 1:1 1:0 Дейвид Малембана (67) 1:1 Стефан Неделчев (78)

Стартови състави:

ЛОКО (ПД): Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Лукас Салинас, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте АралицаЛОКО (ГО): Християн Христов, Пламен Тенев, Атанас Ташолов, Тодор Таушанов Виктор Митев, Иван Иванов, Петър Чалъков, Стефан Неделчев, Янислав Цачев, Иван Винков, Владислав Марчев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти