Кевин Льо Ру спасява Рен

Френският национал Кевин Льо Ру се е заел със спасяването на бившия си клуб - Рен. Както стана ясно, отборът се бори да избегне фалит поради финансови затруднения поради пандемията от коронавирус. Недостигът в бюджета на клуба е 300 000 евро.

Според информация на изданието Ouest-France, двукратният носител на отличието за най-добър център в Световната лига и Лигата на нациите заедно с група инвеститори (включително играчи и бивши такива) е събрал необходимата сума за оцеляването на Рен.

Въпреки, че Льо Ру е предоставил гаранции, окончателното решение относно съдбата на Рен ще бъде на DNACG (органът за финансов контрол на националната волейболна лига).

Рен е на ръба на банкрута

„Свързаха се с мениджърите на клуба, след като научих за евентуалния фалит. Добре познавам всички и не мога да позволя това да се случи с единствения професионален волейболен клуб в региона на Бретан. Израснах в Сен Мало и имам силно желание да дам нещо на волейбола там. Събрах група инвеститори, за да убедя DNACG в стабилността на новия проект и престоя му в елита. Готови сме да внесем липсващите средства, за да спасим този клуб с богата история и да му дадем нов тласък", заяви Льо Ру.

„Играх в Рен през 2018 г. и прекарах страхотно там. Феновете са изключителни, бях трогнат от петицията им за спасяване на клуба. Традицията е важна и освен това са имали най-добрия сезон в своята история. Ако DNACG ни даде лиценз да играем в Лига А, лесно ще се намери решение за спора с REC, за да продължим всички заедно голямото приключение в професионалния волейбол. Този клуб трябва да продължи да живее и да бъде сила в следващите години", каза още центърът.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти