България остана в борбата за финалите в Белград

Победата на българския национален отбор по волейбо над Русия с 3:1 в Световната лига запази реални шансовете на момчетата на Силвано Пранди да играят на финалите в Белград.

Участието там изглеждаше като илюзия след неприятната загуба от Япония с 1:3 гейма миналата седмица във Варна, но националите ни са облагодетелствани от т.нар. италианската система на точкуване в лигата, която бе въведена от тази година и позволява много въртележки. Според нея при успех с 3:0 и 3:1 се присъждат три точки, при 3:2 - две, при загуба с 2:3 - една, а при загуба с по-голяма разлика - нула. След миналата седмица "лъвовете" бяха на трето място в групата на огромната разлика от шест точки след Куба и Русия. Сега сме само на три от "Сборная", а утре може даже  и да ги изпреварим, тъй като втори показател, по който се прави класирането е точковият коефициент.

По-рано днес Куба надигра Япония с 3:0 като гост и вероятно ще повтори успеха си и утре. Шансове имаме като се има в предвид, че  руснаците и кубинците ще гостуват във Варна, след което може да стане много интересна въртележка в групата.

ФОТОГАЛЕРИЯ от невероятната победа на България над Русия с 3:1 можете да видите ТУК!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти