Пранди взе нов супер кондиционен треньор в Модена

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Силвано Пранди привлече в клубния си отбор Тренквалдер (Модена) нов кондиционен треньор, който е с голям опит. Това е професор Алесандро Гуацалока, който за последно е работил с Даниеле Баньоли в руския гранд Динамо (Москва) и "Сборная".

Гуацалока бе представен официално днес в конферентната зала на "Пала Панини" от вицепрезидента на Модена Пиетро Пея и генералния мениджър Бруно Да Ре. "Много съм щастлив да се върна у дома в Модена", каза Алесандро Гуацалока при представянето си. "Тук съм, защото оттук започна моя професионален път в големия волейбол. Върнах се, за да помогна с опита, който натрупах в Тревизо, Динамо (Москва) и руския национален отбор. Това е предизвикателство за мен. Има много неща, които трябва да се направят. С наличието на Пранди и Да Ре в отбора има голяма гаранция за успех. Идвам с голям ентусиазъм и огромна мотивация за работа", допълни Гуацалока.

Професор Алесандро Гуацалока е роден на 7 септември 1966 година в Модена като от 1999 до 2003 е бил кондиционен треньор в родния си отбор, след което работи четири години за гранда Сислей (Тревизо). По това време старши-треньор на Тревизо е Даниеле Баньоли, който при назначаването си за треньор на руския Динамо (Москва) го привлича със себе си, но след края на този сезон Гуацалока напусна.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти