Адвокат Петър Величков: Митко ме потърси посред нощ за помощ

Адвокат Петър Величков е човекът, който се е притекъл на помощ на Удоджи и останалите бити африканци. Пред "7 дни спорт" юристът потвърди за инцидента и даде още подробности.

- Г-н Величков, какво се случи в нощта на 25-и срещу 26 декември?

- След полунощ получих позвъняване от моя клиент Шикозе Удоджи. Обезпокоих се, че на Митко му се е случило нещо лошо, за да ме търси в този час. Каза: "Адвокат, трябва помощ..." Събрах бързо екип от кантората ми и отидохме в полицейското управление. Там разбрах от Митко какво е станало в заведението.

- Моке и другите бити бяха ли в полицията?

- Не, тях са ги откарали направо в "Пирогов", тъй като са били в доста тежко състояние. В РПУ-то беше Митко, както и останалите хора от компанията им. Задържан беше нападателят, не знам как му е името. Охранителите също бяха повикани да дадат показания.

- Какво е състоянието на пострадалите?

- Моке, доколкото разбрах, е със счупена челюст и два или три избити зъба. На Удоджи роднината е с комоцио, битото момиче също е в недобро състояние.

- Кой е предизвикал сбиването?

- Според показанията на пострадалите това е бил човекът, който ги е нападнал. Не мога да кажа дали е било на расистка основа или нещо друго, това трябва да се установи от компетентните органи.

- Вие лично какво мислите за случая?

- Моите клиенти не са предизвикали сбиването, те са пострадалите от него.

- Ще се стигне ли до съдебно дело?

- Първо трябва дознателят да достави преписката в прокуратурата. Ако се установи средна телесна повреда, си има съответната процедура. Иначе пострадалите могат да заведат дело, но на този етап повече не мога да кажа.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти