Ред Бул поведоха във втората тренировка на "Монца"

Във втората свободна тренировка за Гран при на Италия двамата пилоти на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър бяха най-бързи на пистата "Монца". Фетел записа 1:24.453 минути, подобрявайки най-доброто време на Люис Хамилтън от сутрешната сесия.

Неговият съотборник Марк Уебър изостана с 0.623 секунди и се подреди втори. Трети и четвърти останаха Кими Райконен и Ромен Грожан, които записа абсолютно еднакви времена 1:25.116 минути. Фернандо Алонсо зае петата позиция, следван от двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг.

 

По време на втората тренировка световният шампион записа рано най-добра обиколка от 1:24.7 минути, която след това подобри. Във втората половина от сесията в дългите обиколки доказа, че е по-бърз от останалите, а съотборникът му до края на сезона Марк Уебър го следваше плътно. Така двамата състезатели на Ред Бул не отстъпиха на съперниците до края и поведоха убедително в началото на уикенда.

Двамата пилоти на Лотус записаха идентични времена въпреки, че колите им бяха различни. Кими Райконен беше с версията с по-дълго междуосие, а болидът на Грожан беше със стандартни спецификации. Фернандо Алонсо, който остана пети, направи грешка, подобна на тази Грожан, излизайки в чакъла преди правата, но и двамата не се изправиха пред сериозни трудности.

Фелипе Маса остави второто Ферари на осма позиция и влезе в бокса рано заради проблеми със скоростната кутия.

 

Топ 10 затвориха Фелипе Маса, Дженсън Бътън и Серхио Перес.

Снимка: Getty

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА ИТАЛИЯ ОТ:

Петък (06 септември)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (07 септември)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (08 септември)

15:00 часа - Състезание

 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти