Делчо Раев: Чакаме с нетърпение календара на турнирите в България
Делчо Раев е един от най-прогресиращите и най-обещаващите млади плажни волейболисти в България и е поредният, който разказа пред BGvolleyball.com за своите плановете относно лято 2013. С традиционния си партньор Кирил Хаджиев са бронзови медалисти от Националното първенство през 2012 година, като се наредиха сред полуфиналистите и в другите два турнира от Националната верига, в които участваха. По време на малкия финал в Поморие Делчо получи тежка контузия в ръката, но завърши мача, при това с победа. Той обаче пропусна следващите турнири от веригата. Малко преди Поморие, Делчо участва с друг партньор – Иван Латунов, на Европейското първенство за младежи до 23 години в Холандия, където двамата завършиха на престижното девето място.
- Как си? Как върви подготовката за предстоящия сезон на пясъка?
- Добре съм. Вече съм изцяло възстановен от всякакви контузии. Засега правя само физическа подготовка, защото наблягам на подготовката си за изпити. Тази година завършвам висшето си образование.
- Къде и какво завършваш? Кога ти е последният изпит?
- Специалност Електроника в Техническия университет в София. Последният ми изпит е на 30 май.
- Тогава ли ще започнеш да тренираш и на пясъка?
- Не. Този петък се прибирам в Кърджали и там ще започна подготовка и на пясъка паралелно с ученето за изпити.
- Какви са плановете ти за предстоящия състезателен сезон?
- Отново ще играя с Кирил Хаджиев. Чакаме с нетърпение календара на Националната верига. Все още не е излязъл и засега можем да си правим планове само за турнирите в чужбина. За съжаление, те са доста далече географски и от финансова гледна точка можем да си позволим участие само на Мастърса в Нови Сад (Сърбия) през юли. Не знаем обаче дали ще ни стигнат точките, за да играем там.
- Какво мислиш за провъзгласената наскоро от БФВ стратегия за развитието на плажния волейбол в България?
- А тя каква беше? Сещам се, че имаше някакви събрания, но няма нищо конкретно. Мнението ми е, че най-важното е да има зала, в която да се готвим целогодишно, защото само така можем да се противопоставим успешно на чуждестранните двойки, които тренират и през зимата.