Чужди клубове опитват да спрат волейболистки за националния отбор

Чуждестранните клубове на основни волейболистки в националния опитват да саботират подготовката на отбора за световната квалификация в началото на януари. Тогава в Самоков нашите приемат Чехия, Словакия и Беларус в битка за една виза за световното в Италия догодина. В офиса на централата ни има писмени запитвания за три състезателки да закъснеят за лагера - играещите в италиански тимове Христина Русева и Емилия Николова, както и Елица Василева (Корея).

“Няма да правим компромиси с никого, интересите на България и националния отбор са над всички - заяви помощник-треньорът Димо Тонев. - Марчело Абонданца бе в София за един ден, обсъдихме ситуацията и сме категорични - на 19 декември всички момичета трябва да са в Самоков. Италианците са домакини на световното, нямат квалификации и си позволяват такива неща. Нека те си отложат мачовете...”

Същевременно проблем за треньорския щаб може да се окаже липсата на две игрища в зала “Арена Самоков”, каквато идея имаха Абонданца и Тонев още през лятото. Федерацията разполага с необходимото оборудване за преустройството на игрището така, че терените да станат два. Още повече, че Абонданца повика 19 състезателки за световната квалификация и големият брой волейболистки само на едно игрище ще затруднява подготовката. Очаква се решението на кмета за реализирането на идеята.

Антони Йорданов, "Труд"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти