Шанс има, Българийо! Вижте какво трябва да стане, за да идем на бараж

България все още има шансове за класиране на бараж за Мондиал 2014 в Бразилия, въпреки загубата от Армения в Ереван с 1:2.

"Лъвовете" на Любо Пенев задължително трябва да победят Чехия на "Васил Левски", за да завършим на второ място в групата. Ако бием с един гол разлика чехите, Дания трябва да разгроми с 8:0 Малта, за да ни измести от второто място. Тази вечер чудесна работа ни свърши попадението в 90-ата минута на Алберто Акуилани, с което Италия изравни 2:2 в Копенхаген.

Вариантът България да стигне до баражите за Бразилия 2014 е следният:

* България задължително да бие Чехия с три гола разлика или 5:3, ако Словения завърши 0:0 при гостуването си на Швейцария.

* Норвегия да победи Исландия в другия възлов двубой от същата група.

* Словения да завърши наравно при гостуването на Швейцария.

Тогава Словения ще завърши на второ място в групата пред Исландия, тъй като двата отбора ще имат по 16 точки, но балканците ще са с по-добра голова разлика спрямо исландската.

От актива на Словения ще бъдат извадени двете победи на отбора над Кипър. Така Миливое Новакович и компания ще останат с 10 точки в класацията на вторите отбори, които се борят за бараж, колкото ще има и България при победа над Чехия.

Нашите обаче ще имат по-добра голова разлика, тъй като в момента словенците имат съотношение между отбелязани и допуснати голове 10:9, а "трикольорите" при победа с три гола над чехите ще са с голово съотношение 9:7, т.е. +2.

Шансове за България има и при благоприятно развитие на битката в група D, но там всичко минава през грешна стъпка на Румъния у дома срещу Естония, което е малко вероятно. Разбира се, това трябва да бъде гарнирано и с поражение на Турция у дома от Холандия.

Остава ни само да се надяваме!

Класиране само между вторите отбори в групите преди последните мачове:

1. Гърция 19 т.2. Украйна 15 т.3. Португалия 15 т.4. Франция 14 т.5. Швеция 14 т.6. Исландия 13 т.7. Хърватия 11 т.8. Турция 10 т.-------------------9. България 7 т. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти