Последното състезание на Алонсо като пилот на Ферари "беше тежко"

Гран при на Абу Даби беше последното състезание на Фернандо Алонсо като пилот на Ферари. В него той финишира девети и донесе прощалните точки за Скудерия.

"Беше тежко както през целия сезон досега. Тази девета позиция днес обобщава идеално 2014 година за нас. Това не е мястото, на което искаш да се намираш и очакваш да се окажеш. Като цяло не бяхме конкурентни през целия уикенд. Мъчно ми е, че се разделям с този отбор. Екипът ще ми липсва. Сигурно и Фелипе се е чувствал така миналата година, когато се разделяше с нас. Днес той беше на подиума - това е резултатът, който търся и аз", заяви испанецът.

"Сега е време да погледнем напред към бъдещето с оптимизъм и да се подготвим за 2015", допълни Фернандо, но какви точно са плановете му за следващия сезон? Когато на пистата го изпреварват болиди с двигатели Мерцедес, не му ли се иска и той да кара с такъв, го попита водещата на Sky.

"Трябва да видим как ще се развият нещата за всички догодина. Със сигурност Мерцедес имат голяма преднина, която най-вероятно няма да изчезне до следващия сезон. Аз ще се присъединя към проект, който не е само за само за следващата година, но и след това. Мисля, че той ще конкурира Мерцедес. Затова и взимам това решение", отговори Алонсо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти