Розберг победи Хамилтън в квалификацията за ГП на Абу Даби

Нико Розберг ще стартира от полпозишън в битката за титлата след като победи съотборника си Люис Хамилтън в квалификацията на пистата "Яс Марина" днес. Лидерът в класирането при пилотите Люис водеше през първите две части от сесията, но в последната и най-важна част Нико записа по-бързата обиколка от 1:40.480 минути.

На втория ред на стартовата решетка ще се подредят двамата пилоти на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса, а пети и шести ще са Даниел Рикардо и Себастиан Фетел. Бъдещият пилот на Ред Бул Даниил Квят финишира седми, следван от Дженсън Бътън, Кими Райконен и Фернандо Алонсо.

 

Хамилтън води със 17 точки в класирането при пилотите, но в решаващата квалификация изостана с 0.386 секунди от Розберг. В това последно състезание обаче точките са двойни и дори британецът да не победи Розберг и да финишира стартира и финишира втори, той  пак ще грабне титлата.

Дебютантът на Катерам Уил Стивънс даде най-слабо време в Q1, но на старта утре ще се подреди предпоследен заради наказания Ромен Грожан от Лотус, който освен изгубените позиции на старта, ще получи и секунди към времето си. Другите елиминирани в първата част от сесията бяха Естебан Гутиерес, Пастор Малдонадо и другия пилот на Катерам - Камуи Кобаяши. В следващия кръг отпаднаха Кевин Магнусен, Жан-Ерик Верн, двамата състезатели на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Серхио Перес, и Адриан Сутил.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА АБУ ДАБИ ОТ:

Петък (21 ноември)

11:00- 12:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (22 ноември)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (23 ноември)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти