Официално: Катерам ще се състезават в Абу Даби

Преди броени минути Катерам обявиха, че ще вземат участие в последното състезание от Ф1 календара - Гран при на Абу Даби. Отборът е събрал почти цялата сума, необходима му да отиде на "Яс Марина" и благодари на феновете си за оказаната подкрепа.

Синдикът Финбар Оконъл заяви: "Поставихме си огромно предизвикателство, но си струваше! Само за седмица феновете направиха невъзможното възможно. Знаехме, че най-добрият начин да запазим този тим жив и да привлечем потенциални купувачи е като покажем, че все още сме състезателен отбор, който ще участва на финала в Абу Даби. Нямаме думи да опишем благодарността си към всички фенове, които направиха всичко това реалност".

"Сега тръгваме за Абу Даби, където ще сме готови да покажем колко трудолюбива и позитивна група хора сме. Надяваме се да осигурим бъдеще за отбора. През последните няколко дни интересът на купувачите се повиши драстично и с отиването си на "Яс Марина" Катерам ще се покаже като действащ тим, който заслужава да остане във Формула 1 и след 2015 година", допълни синдикът.

Вчера пилотът им Маркус Ериксон обаче обяви, че е прекратил официално взаимоотношенията си с Катерам, което навежда на въпроса кой ще кара зелените болиди на "Яс Марина"? Мястото на Камуи Кобаяши също е под въпрос още преди проблемите на тима да доведат до отсъствието им от Гран при на Бразилия и САЩ. Оконъл не споменава нищо въпроса и напомня, че сайтът за набиране на средства все още функционира и отборът не е достигнал финансовата си цел от 2 350 000 паунда.

"Искам повторя, че Катерам ще се състезава в Абу Даби благодарение на феновете си - постижение, което ще влезе в историята на спорта. Събирането на средства чрез сайта Crowdcube продължава, така че моля ви, не се отказвайте".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти