Ферари: Кими е професионалист

Шефът на Ферари Марко Матиачи е много доволен от Кими Райконен и определи представянето му в Гран при на Бразилия като "страхотно". Шампионът за 2007 година изпитваше трудности с тазгодишния болид на Скудерия и изоставаше драстично от съотборника си Ферандно Алонсо от началото на сезона.

На "Интерлагос" Райконен финишира седми и бе единственият пилот, който успя да изкара състезанието само с две спирания. Според Матиачи в предпоследната надпревара от календара Ферари най-после са настроили колата на Кими така, че да пасва на стила му.

"Мисля, че видяхме един много положителен Кими този уикенд. Направи страхотно състезание. Бих казал, че това беше един от малкото уикенди, в които Кими наистина се чувстваше добре в колата си и това си пролича в начина, по който я караше", заяви Матиачи.

Шефът на тима обясни, че процесът по настройването на болида им според Райкоен е бил дълъг и не означава, че финландецът трябва да промени нещо си в подхода си, напротив.

"Кими е професионалист. Работим доста добре заедно. Той е топ пилот, с който заедно, стъпка по стъпка, се подготвяме за бъдещето. Този тъп състезатели знаят как да реагират на напрежение. Изключително съм доволен съм от състезанието, което направи".

Ферари все още не са обявили пилотите си за следващия сезон, но слуховете са, че Фернандо Алонсо ще напусне Скудерия и мястото му ще заеме Себастиан Фетел, а негов съотборник ще е Кими Райконен.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти