Даниел Рикардо пое вината за катастрофата

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо пое вината за катастрофата от втората тренировка за Гран при на Япония. Австралиецът призна, че причината е била пилотска грешка и не обвинява никого другиго освен себе си.

Рикардо изпусна болида си в последния завой, мина през чакъла и разби лявата страна на предницата си в обезопасителните стени.

"Допуснах грешка. Направих първата си бърза обиколка и обикновено след нея се прави бавна за охлаждане, после отново бърза. В бавната имаше жълти флагове и затова карах още по-бавно, за да мога да започна веднага с бързата, когато ги махнат. Може би гумите ми се охладиха прекалено, на излизане от последния шикан натиснах повече и просто не можах да удържа колата", обясни Даниел.

Преди инцидента Рикардо беше най-бърз, но след отпадането времето му бе подобрено и накрая се оказа 10-и. "Не можах да пробвам с медиум гумите, но знаем как се държат и двата типа смеси - разликата между двата е около секунда. Щеше да е хубаво да имам повече време на пистата, но все пак нещата изглеждат добре".

След инцидента неговият съотборник Себастиан Фетел веднага попита по радиото тима дали Даниел е добре. "Не знаех какво точно е станало. Видях колата в бариерите и попитах за всеки случай. За щастие той беше добре. Преди няколко години Тимо Глок имаше доста неприятен инцидент там, става лесно, затова се притесних".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти