Милан на СуперПипо три мача без победа в калчото (видео+галерия)

Отборът на Милан в трети пореден мач не успя да стигне до успех в Серия "А". Тимът на Филипо Индзаги завърши 1:1 при гостуването си на Чезена от петия кръг на калчото, като в последната седмица спечели две от възможни девет точки.

"Росонерите" записаха второ поредно равенство, след като изоставаха в резултата. Още в 10-ата минута Давиде Сучи откри за Чезена, а десет минути по-късно Адил Рами възстанови. Последните 20 минути "червено-черните" играха с човек по-малко заради директен червен картон на Кристиан Сапата.

 СуперПипо Индзаги смени схемата от първите четири кръга, като от 4-3-3 заложи на 4-2-3-1. Фернандо Торес водеше атаката, но разочарова и бе заменен от Джампаоло Пацини в 71-ата минута. От самото начало "росонерите" имаха инициативата, но при първата по-добра атака Чезена откри. Давиде Сучи откри от три метра след грешка на Кристиан Абиати, който изби много лошо удар на Гуидо Марилунго в 10-ата минута.

Милан започна да търси равенството, като срещата се играеше предимно в половината на домакините. Следва отлично спасяване - Никола Леали изби удар от фаул на Хонда в корнер. При последвалото центриране Рами с глава изравни с неговия първи гол за сезона. До края на първата част гостите търсеха втори гол, но пропуснаха няколко положения.

 През втората част играчите на Милан продължиха да водят играта, но чисти положения липсваха. Гостите имаха претенции за дузпа срещу Джакомо Бонавентура. Пацини и Микаел Есиен влязоха, за да подсилят тима в 70-ата минута. Секунди по-късно обаче Сапата спъна резервата Грегъри Дефрел и остави тима си с 10 души. Алекс влезе на мястото на Кейсуке Хонда и това промени плановете на Индзаги. Въпреки това Милан опита да стигне до втори гол, но Жереми Менес блестеше само на моменти. Пацини с глава пропусна, а в 86-ата минута гол на Стефано Лукини бе отменен поради фаул на Емануеле Кашоне срещу Матия Де Шилио.  Така срещата завърши 1:1, а Милан с актив от осем точки е на шесто място.Това бе петата точка за Чезена. "Бяло-черните" останаха с една единствена победа от последните 24 мача в италианския елит. Равенството между двата клуба в Чезена бе първо от 1987 година, след което имаше серия от 10 мача с по пет победи за двата тима на стадион "Дидо Мануци". Другия уикенд Милан посреща Киево, а Чезена гостува на Удинезе. СТАТИСТИКА НА МАЧА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти