България заплашена от глоба

Националите по волейбол стартираха с разгромна победа на световното - 3:0 (16, 17, 21) над Мексико, но Българската федерация по волейбол рискува да отнесе глоба. Селекционерът Пламен Константинов не се яви на задължителната пресконференция след мача, което може да предизвика реакция от Международната федерация (ФИВБ).
С бойкота си Гибона изрази своя протест срещу решението на местна телевизия да кодира срещите от мондиала и да иска допълнително пари. Ход, който предизвика шумни протести сред феновете в страната, където волейболът е изключително популярен.

“Дори и ние в хотела не можем да гледаме останалите двубои, а какво остава за обикновените хора, които обичат волейбола!” - коментира Константинов, превърнал се в хит на мондиала с отказа да говори за полския канал “Полсат Спорт”. Именно тази медия държи телевизионните права на шампионата.

“Волейболът трябва да стига до хората, за да го заобичат още повече, а не да се заключва - защити позицията си българският спец, който като играч остави отлични впечатления в полското първенство. - Това е възмутително. Световното трябва върви по неплатени канали.”

Срещу Мексико нашите нямаха никакви проблеми и за 75 минути взеха това, което се очакваше. В деня на мача рожден ден имаше Теодор Тодоров, но той не се появи на терена, а победата бе най-хубавият подарък за него.

От 14,00 часа в сряда нашите играят срещу тима на Канада, загубил на старта от Русия с 0:3. Българите имат добри спомени от зала “Ерго Арена” в Гданск, където сломиха домакина Полша с 3:2 от 0:2 в 1/8-финалите на Евро 2013.

Регламентът - три групови фази преди елиминациитеЗа следващата фаза на световното продължават първите 4 отбора от всяка група. Така при очаквано класиране на нашите от гр. “С” следват мачове с тимовете от група “В”, където са Бразилия, Германия, Финландия, Куба, Корея и Тунис. В сформираната нова осморка се зачитат точките от първата фаза и със следващите резултати се прави общо класиране. Първите 3 отбора от нашата осморка, както и първите 3 от другия поток, продължават в 2 четвъртфинални групи по 3. В тях лидерите от осморките са водачи, а между заелите 2-ро и 3-то място се тегли жребий в коя група да са.В 1/4-финалните тройки се играе “всеки срещу всеки” и първите 2 тима отиват на 1/2-финал.

 

Антони Йорданов, "Труд"

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти