Тръпки да те побият от новия Hennesey Venom F5

Hennessey публикуваха смразяващи детайли за новия Venom F5. Чудовището, което ще наричаме просто Това, вдига 466.71 км/ч и може да претендира са световен рекорд за скорост. Аеродинамичното му тяло е с драг коефициент 0.40. Генерира огромно количество притискателна сила благодарение на задния си дифузьор, прибиращото му се задно крило и ужасно специалното шаси. Цялата тази машина ще тежи 1300 кг.

Сърцето му е от V8 7.0-литров туин-турбо двигател, от който излизат 1420 кс. Предвижданията са, че Venom F5 ще е по-бърз от базирания на Lotus Exige Venom GT в упражнението за ускорение от 0 до 300 км/ч и ще го прави за 13.63 секунди, а от 0 до 322 км/ч за 14.51 секунди.

 

Venom F5 ще се предлага с новоразработената скоростна кутия с един съединител с пера на волана, която е доста по-лека от обикновената ръчна трансмисия с Н-разположени предавки и благодарение на нея колата ще е по-бърза.

Официалното представяне на Това ще е през 2015, но доставките ще са доста по-късно. За начало ще бъдат произведени към 30 бройки, но всичко ще започне след като се направи и последният Venom GT. Не се чудим колко ще струва - Много.

Още от Моторни спортове

Виж всички