Розберг продължи договора си с Мерцедес

Нико Розберг ще продължи да бъде пилот на Ф1 отбора Мерцедес поне още две години. Днес германецът подписа продължението на договора си с тима, за който кара от 2010 година насам. През 2012 Нико записа първата победа в кариерата си с този отбор, а сега има шанс да спечели и първата си световна титла с тях. В момента Розберг води в класирането при пилотите пред съотборника си Люис Хамилтън.

"Много се гордея, че карам модерна Ф1 Сребърна стрела. Аз съм германец и наследството на Мерцедес е нещо специално за мен. Чест е да представям най-добрата автомобилна марка в света. Пътят до тук не бе лесен, но всички запазиха вярата си и благодарение на невероятната подкрепа от Мерцедес сега сме лидери във Формула 1. През последната година напреднахме много, изградихме структура и ръководство, с които сме способни да работим в бъдеще. Отборът ни е страхотен и съм сигурен, че разполагаме с правилните хора на всяко ниво. Нямам търпение за идните години, които ще прекараме заедно, и в които ще се борим да печелим още повече състезания, дано и титли", заяви Розберг.

"Нико е част от проекта на Сребърните стрели от първия ден и приносът му за развитието на отбора от 2010-а насам е голям. Благодарение на неговата скорост, отдаденост и концентрация ние успяхме да запазим правилната посока на развитие и да се превърнем в отбора, който сме днес. С представянето си този сезон той показа на света нещо, което ние знаехме - той е един от най-добрите пилоти във Формула 1. Договорът му дава чувство на стабилност на тима и за мен бе истинско удоволствие днес да го обява, при това тук - на домашното състезание за Мерцедес и Нико", коментира шефът Тото Волф.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти