Найден Найденов: Няма да работя в щаба на Пламен Константинов!

„Няма да работя повече като помощник в щаба на националния отбор“, това бе категоричната позиция на Найден Найденов пред BGvolleyball.com, след избора на Пламен Константинов за старши-треньор на представителния ни отбор.

„До тук бях, тръгвам си. Пък и няма какво да размислям,  до сега никой не ме е търсил за разговори, нито от федерацията, нито от страна на Пламен “. 

Найден Найденов изрази своето огорчение от факта, че неговата кандидатура не е била разглеждана, след като седем години е неизменно в щаба на националния отбор, а през 2012 година изведе националите до четвърто място на Олимпиадата в Лондон.

"Явно за пореден път не се оценява какво съм направил.  Вдигнах момчетата за последните два мача с Русия, а дори самият треньор на "Сборная" ме похвали, че съм си изиграл по най-добрия начин козовете. Така, че вече претръпнах. Сега очаквах това развитие на нещата и затова ги приех доста по-спокойно, отколкото първия път. Да, има обида, но в края на краищата това е избора на федерацията. Продължавам напред и гледам оптимистично. За мен е важно човекът, който е начело на този отбор, да го върне в релсите. Да успее да изправи този отбор и отново да имаме успехи." 

Найден Найденов коментира и какво ще прави от тук нататък:

"Сега ще си почивам. Макар и това да не е типично за мен, защото лично за мен волейбола е всичко. Впоследствие отново отивам в Дупница, където ще започнем подготовка за новия сезон. Засега няма оферта от чужбина, която да ми харесва, така че оставам начело на Марек.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти