Ред Бул не искат да са обикновен клиентски отбор

Този сезон шампионите Ред Бул преживяват сериозни трудности заради двигателите Рено, които ползват. Въпреки разочарованията обаче, тимът не би се разделил с партньора си и затова работи усилено да помогне на французите да напреднат за следващия сезон.

Ако нещата не се подобрят и Рено не покажат прогрес през 2015, Ред Бул ще се окажат принудени да ги сменят. Отборът отрече да планира сам да произвежда двигателите си, а сега и шефът Кристиан Хорнер обясни, че не иска тимът му да става клиент на някой от другите производители.

"Ферари и Мерцедес имат собствени отбори, така че къде бихме се подредили ние в програмата им като техен клиент? Отношенията ни с Рено-Нисан са отлични, когато всичко е наред. Проблемът е, че при новите технически правила Рено не уцелват десетката. Въпреки това дават всичко от себе си, за да настигнат конкурентите".

Ред Бул и Рено са изготвили план за възстановяване и Хорнер настоява, че отборът не се отказал от Рено в дългосрочен план, пък и другите двама производители на двигатели във Ф1 в момента - Мерцедес и Ферари, не са вариант.

"Бих бил много изненадан, ако Мерцедес са готови да ни дадат двигател. Ферари имат клиентска програма, но ние искаме да работим с партньор. Това в дългосрочен план ни дава най-добър шанс за успех. Постигнахме страшно много с Рено - спечелихме към 50 Гран при-та и 8 световни титли през последните 4 години с тях, така че нито ние, нито те можем да се откажем един от друг. Просто сегашното ни положение не е хубаво", допълни Хорнер.

На въпроса какви други варианти имат, ако с Рено нещата не се подобрят, Кристиан Хорнер обясни: "Ред бул е отбор, който винаги има опции. Не мога да ви разкрия какви са те. Искаме да сме в челото, да сме конкурентни и за целта трябва да разполагаме с подходящ двигател".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти