Екълстоун: Големите отбори във Ф1 трябва да имат по три коли

Миналата седмица Бърни Екълстоун заяви, че не се притеснява от евентуалното напускане на по-малките отбори. Сега британецът допълни, че дори предпочита големите отбори във Формула 1 да имат повече коли, отколкото множество малки тимове да са с по два болида на стартовата решетка и едва да оцеляват.

В интервю Екълстоун обясни: "Малките отбори трябва да спрат. Ако не разполагат със средства да останат, по-добре да напуснат стартовата решетка. Готов съм за Формула 1 с 8 отбора с по 3 коли всеки. Кое е по-добре: трето Ферари или един Катерам? Ферари може би биха могли да намерят спонсори в САЩ и да вземат американски пилот - фантастично. Същото се отнася и за останалите големи тимове".

"Да вземем за пример Катерам: те инвестираха много пари, а им трябват още толкова и затова търсят платени пилоти. Защо, като никога не са били конкурентни?", допълни Бърни.

Екълстоун е на мнение, че най-добрият начин във Формула 1 да влязат нови имена е, те да изкупят сегашните отбори, а не да правят нови.

"Не е лесно да започнеш от самото начало. Ф1 струва пари. За да купиш отбор с въздушен тунел, симулатор и т.н., трябва да инвестираш около 150 милиона евро. И това е само началото: после ти трябват пилоти, правилните техници, които да ти построят кола, а те са малко и са скъпи. Затова Ферари искаха Нюи..."

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти