Синът на Тони Зетова с първи стъпки в спорта на "Парк Волей" (ВИДЕО)

„Инициативата „Парк волей” ми хареса много. Честно да си призная, не очаквах да стане толкова мащабна и съм приятно изненадана – коментира една от най-успешните волейболистки на България и помощник треньор на жените в ЦСКА – Антонина Зетова, която бе дошла с цялото си семейство в Южния парк за големия волейболен фестивал, събрал над 400 учаници от 30 училища в София.

- Радостна съм, че се събраха толкова много деца и този факт ми дава надежда за бъдещето на нашия спорт. Дано да има повече подобни инициативи и да се организират по-често. Виждаме каква социална роля има волейболът в нашето общество! И е още по-добре, че тя бе непосредствено преди мача на националите със Сърбия, за да може всички тези деца да го гледат и да се запалят още повече по волейбола. 

Подобни инициативи се провеждат отдавна в чужбина. Освен в Италия, съм виждала и в Лион, където играе мениджърът на националния тим Владо Николов, как разделят залата на малки игрища и десетки отбори от малчугани играят волейбол. Така в града популяризират спорта. Много искам празници като този да станат традиция, защото оттук започва пирамидата на спорта.

 Лично аз се забавлявах страшно много днес. Имах възможност дори да поиграя с някои от децата. За пръв път вкарах и 6-годишния си син да играе с мен на игрището и се получи наистина добре. Радвам се, че децата успяха да се докоснат и до големите шампиони, както и от факта, че много фирми подкрепиха подобна инициатива”, каза още Тони Зетова.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти