Монтедземоло ще помага на новия шеф на Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че ще се съсредоточи върху управлението на Формула 1 отбора на Ферари, за да помогне на новия шеф Марко Матиачи. В понеделник италианският тим обяви, че досегашният им тим директор Стефано Доменикали се оттегля от поста, който заема от 2008 година насам, и на негово място веднага идва изпълнителният директор на Ферари за Северна Америка - Матиачи.

Монтедземоло е уверен, че Матиачи е правилният човек за работата, независимо че няма опит в моторспорта. Президентът заяви, че лично ще му помага, за да може отборът най-после да постигне успехи.

"Ще му помагам и ще направя нещо, което не съм правил досега - ще стоя по-близо до Формула 1 и ще прекарвам повече време с отбора. В момента съм страшно разочарован, но не се тревожа, защото ще се заема лично. Матиачи е правилният избор и съвсем скоро ще започнем да печелим. Реших да избера млад мениджър, в когото вярвам, и човек от семейството на Ферари. Така не се наложи да обикалям света и да търся някой наемник. Да гледаме напред: трябва да навием ръкави, за да можем отново да сме конкурентни", заяви Монтедземоло.

"Да подчертаваме факта, че Матиачи не е техник, е безполезно и нечестно. Разполагаме с много талантливи и способни хора, препълнени сме с техници и инженери, от които сега очаквам незабавна реакция", допълни президентът.

Монтедземоло похвали и Доменикали за смелостта да подаде оставката си въпреки подкрепата, която има в отбора. "След 23 години с нас Стефано имаше куража да се оттегли - нещо, което се случва рядко в нашата страна. Той плати за липсата на резултати, така е в спорта".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички