Митко Удоджи подписа с Динамо (Минск)

Бившият футболист на ЦСКА Шикозе Удоджи беше представен като ново попълнение на Динамо (Минск). Нигериецът има и наш паспорт, заради което беше представен като българин от официалния сайт на тима от Беларус.

Крилото пристигна у нас през 2004 г., когато бе на 18 г., и подписа с Вихрен. 2 сезона по-късно той премина при "червените", където остана до 2009-а. Заради бързината на крилото тогавашният наставник на младежкия национален отбор Александър Станков поиска да му бъде издаден наш паспорт.

Според него името на Удоджи е Митко Атанасов Георгиев. Той обаче записа само един мач за младежите. В контрола срещу Гърция цесекарят отбеляза 2 гола за победата с 4:1.

От "Армията" Удоджи пое към Гърция. Там той рита за Астерас и Атромитос. Последва курс към Румъния и престой там в Астра (Плоещ) и Брашов. За последно Удоджи отново бе в гръцкото първенство, където рита за Арис (Солун).

До пристигането си в Динамо (Минск) нигериецът има общо 213 мача с 27 попадения в Европа. "Идвам да стана шампион. Това е много важно за един футболист. Имам прекрасни впечатления от новия си отбор. Играчите са мотивирани да се борят за титлата", каза Удоджи пред официалния сайт.

Още от Футбол свят

Виж всички