Детройт с предложение за промяна на правилото за видеоповторение

Детройт излязоха с революционно предложение за промяна на правилото за видеоповторение в мачовете от НФЛ. „Лъвовете” искат от есента треньорът да има право на обжалване на всяко наложено наказание. Това включва и най-спорната от всички санкции във футбола – “pass interference”.

Според сега действащия правилник единствената част от това наказание, която може да бъде проверена с помощта на видеозаписа, е дали топката е била отклонена след като е напуснала ръката на куотърбека. Според предложението на Детройт видеоповторението ще може да се използва за определяне дали има нерегламентиран контакт между играчите и от кого е иницииран.

Промяната ще бъде гласувана другата седмица на пролетната среща на собствениците на отбори във Финикс. За ратифицирането й са необходими 25 гласа.

Другите предложения за промяна в правилника включват: - преместване на допълнителната точка след тъчдаун на 15-ия ярд; - разполагане на фиксирани камери, независими от телевизионното излъчване, на всяка крайна линия; - ако отбор отбележи тъчдаун при първото притежание на топката в продължение мачът да не свършва, а съперникът също да има право на нападение; при разменени тъчдауни в сила влиза правилото за „внезапна смърт”; - ако отбор отбор конвертира успешно опит за две допълнителни точки да получава право на още една при успешен шут от 50 ярда.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти