Стомашен вирус тръшна Маша в Акапулко, но тя не се предава

Водачката в схемата Мария Шарапова мина през изпитанието Магдалена Рибарикова и се класира за полуфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Акапулко с награден фонд 250 000 долара. Рускинята загуби сет срещу 50-ата в света словашка тенисистка, но не допусна да се стигне до изненада и в крайна сметка отстрани съперничката си с 6:1, 4:6, 6:2.

Приятелката на Григор Димитров започна ударно мача и след 30 минути нейна диктовка на корта взе първата част с категоричното 6:1. При 2:2 във втория сет обаче настъпи рязък спад в играта на Маша и ролите се размениха. Рибарикова спечели пет от следващите седем гейма, изравни сетовете и вкара мача в трети.

В решителната част представителката на Словакия поведе с 1:0 и Шарапова се нуждаеше от незабавна реакция и промяна в настройката. Опитната рускиня успя да се справи с тази ситуация и отново пое инициативата, за да затвори мача с 6:2.

Рускинята видимо не се чувстваше добре по време на срещата, а след края й дори не успя да присъства на задължителната пресконференция. "За съжаление се боря със стомашен вирус през последните няколко дни, а в днешната среща състоянието ми се влоши, обяви в изявление до медиите рускинята. - Пропуснах пресконференцията си, защото се опитвам да направя всичко възможно, за да се възстановя за утре. Надявам се, че ще успея да бъда отново на корта."

На полуфиналите Шарапова я очаква поставената под №3 изгряваща звезда на WTA Каролин Гарсия (Франция), която достигна до тази фаза, след като съперничката й Миряна Лучич-Барони (Хърватия), също повалена от стомашно заболяване, се отказа при резултат 6:2, 2:1 в полза на французойката. Шарапова е побеждавала Гарсия във всичките им три предишни срещи. Тя има само един загубен сет срещу младата французойка, която на "Ролан Гарос" през 2011 година поведе с 6:3, 4:1, но след това до края на мача не успя да вземе нито гейм повече.

Ако Мария Шарапова успее да достигне до финала, в спора за титлата ще срещне победителката от мача между 5-ата в основната схема Тимеа Бачински (Швейцария) и българката Сесил Каратанчева.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти