Райконен: Новото Ферари е по-добро във всичко

Вчера Кими Райконен направи първи тестови километри с новия болид на Ферари за 2015 година. Мнението на световния шампион от 2007 година е, че агресивният подход при създаването на SF15-T го е направил по-добър във всяко едно отношение от миналогодишната кола.

Финландецът се качи в SF15-T след новия си съотборник Себастиан Фетел. Кими не успя да продължи с най-бързите времена, записвани от германеца, но отново показа добра скорост и продължи да дава надежда на Скудерия и всички фенове на „Черните кончета" за връщане на световната титла в Маранело.

"Новият болид и целият пакет е по-добър във всяко едно отношение от миналогодишния. Успяхме да го подобрим в много важни зони. Трябва да сме здраво стъпили на земята и въпреки силните времена това са едва първите три дни от дългата предсезонна подготовка. Имаме още много работа и тепърва ще разбираме как работи новата ни кола", коментира първия се тест на новия SF15-T Райконен."Движим се в правилната посока и сега остава да видим какво ще се случи на старта в Австралия. Радвам се от това, че след този старт всички в отбора са силно мотивирани най-после да върнем Ферари там, където ни е мястото", завърши финландецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти