Григор Димитров: Добро начало, в Австралия се чувствам като местен

Григор Димитров видимо бе доволен от първия си мач на Australian Open, в който надигра убедително Дъстин Браун. Първата ни ракета сподели, че е владел мача и е бил напълно спокоен през цялото му времетраене.

- Това ли беше стартът, който желаеше?

- Да, това бе добро начало за мен. Разбира се, очаквах да е трудно. Условията бяха добри. Мисля, че за всеки е трудно да напипа ритъма си и да свикне с корта. Беше доста ветровито. Мисля, че стартът ми беше добър.

- Какви са целите ти за тази година?

- Винаги имам цели, особено когато става въпрос за турнирите от Шлема. Не искам да кажа, че другите са по-маловажни, но във всяка надпревара излизам, за да спечеля. В същото време знаеш, че един турнир може да промени цялата ти програма. Така че, ако мога да обобщя, целта ми е да печеля навсякъде, където играя. Но специално една конкретна цел... Мисля, че не съм такъв човек.

- Откакто работиш с Роджър Рашийд, формата ти доста се подобри. Какво се промени?

- Заедно сме вече повече от година и установихме добре платформа за работа. Имаме добри отношения. Всички тези компоненти са много важни, особено когато искаш да си близък с наставника си. Още не мисля, че сме перфектни, но изпипваме всички детейли - тренировки, планиране, участия. Мисля, че повлия много позитивно на играта ми. Бих казал, че става въпрос за детайлите. Най-вече в големите мачове и важните моменти.

- Помага ли ти това, че е австралиец?

- Мисля, че да. Но аз винаги се радвам на чудесна подкрепа в Австралия. Понякога се чувствам като местен, когато видя всичките тези хора на корта, които викат за мен. Това определено помага и стимулира.

- Познаваш ли някои от българските фенове?

- Лично - не, но мисля, че бяха тук и миналата година и е чудесно да ги видя отново.

- Дъстин е странен играч. Доколко ти беше трудно срещу него?

- Никога не е лесно срещу него, но знаех какво трябва да правя. Най-важното е, че излязох на корта събран и спокоен. Не мисля, че му оставих шансове да играе играта си и да използва най-добрите си удари. Мисля, че това го разколеба. След няколко пробива, осъзнах, че мачът върви добре за мен, но трябваше да остана фокусиран.

- Познаваш ли го лично?

- Да. Горе-долу.

- Помага ли за успехите на корта, ако си дружелюбен и отзивчив? Това помага ли да се справиш по-лесно с моментите на стрес и напрежение?- Предполагам, че помага, но понякога си мисля, че може и да носи негативи, ако си мислиш за него. Просто никога не съм мислил за този въпрос. Мисля, че когато става въпрос за определени мачове, това може да помогне. В същото време трябва мислиш и за себе си. Ако играеш срещу наистина добър приятел, не може да си толкова приятелски настроен на корта. От друга страна, може да си всякакъв извън корта, но всичко се решава на него. Излизаш да покажеш най-добрата си игра и забравяш всичко останало.

- Смяташ ли се за срамежлив на корта?- Не.

- Как ти се стори кортът?- Кортовете са бързи. По време на загрявката бе тъмно и студено и се питах: "Господи, така ли ще бъде цял мач?". Но след това стана слънчево и приятно, но и доста ветровито.

- Милош Раонич е с нова прическа. Ник Кирьос също е с интересна коса. Мислил ли си по въпроса и ти да се подстрижеш по-така?- Мисля, че вече преминах тази фаза. Правил съм си доста прически. Мисля, че момчетата изглеждат добре, но да видим как ще ги оцени публиката. (смее се)

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти