Рон Денис не възразява Алонсо да си почине през 2016

Рон Денис заяви, че би приел идеята Фернандо Алонсо да пропусне сезон 2016, ако Макларън-Хонда отново се окажат неконкурентни по време на зимните тестове догодина. Завръщането испанския пилот в Уокинг през 2015 се оказа мъчително и той не скри чувствата си по време на Гран при на Япония. След състезанието шампионът заяви, че се срамува от представянето на отбора и е изключително разочарован. Тогава на въпроса дали ще остане с екипа и догодина, той отговори, че не знае.

Изпълнителният директор на Макларън смята, че Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън ще са пилотите им през следващия сезон, но призна, че ако колата им не е ниво, е възможно Алонсо да си вземе отпуска.

"Фернандо със сигурност ще завърши кариерата си в Макларън. Отворен съм към всичко, обсъждали сме всякакви идеи, включително година отпуск, но в момента бих казал, че вярвам в нас и представянето ни догодина. Справихме се с тежкия уикенд в Япония. Аз отнесох много критика и беше трудно, но успяхме. Въпреки всичко разполагаме с възможности по отношение на пилотите и имаме двама от най-добрите в света в коли ни. Когато трябва да вземем някакво решение, ще го направим заедно. В момента пилотите ни са Фернандо и Дженсън", заяви Денис.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти