Стана ясно какво означава вдигнатият показалец при победите на Фетел

От дълги години начинът на празнуване след всяка от многобройните победи през годините на Себастиан Фетел е въпрос, който оставаше с неясен отговор. Днес Тревър Карлин, един от първите шефове от времето, в което новата звезда на Ферари и четирикратен световен шампион с Ред Бул се е състезавал във Формула Рено 3.5 сериите през вече далечната 2006 година, разкри тайната зад ритуала след победа на Фетел.

"Малкият Фетел беше плашещо бърз още след като седна в болида от Формула Рено 3.5 сериите. На "Спа" при силен дъжд просто така реши да вземе завоя "Червената вода" на пълна газ. Опитът му завърши с тежък инцидент, но докато се опитваше да хване болида, една от предните му гуми се откачи, прелетя през колата и удари ръката му. Веднага стана ясно, че джантата е откъснала най-горната част на пръста му", разкри Тревър Карлин.

"На следващия ден Себ се върна на пистата ухилен до ушите, въпреки че му бяха забранили да се състезава. Беше с огромна превръзка на показалеца, след като в болницата му бяха зашили откъснатата част обратно на мястото. Оттогава празнува победите си с вдигнат показалец и има защо", завърши бившият шеф на звездата на Ферари.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти