Мерцедес не искат да дават двигатели на Ред Бул

Мерцедес не проявяват интерес да станат доставчик на двигатели за Ред Бул, ако отборът действително се раздели преждевременно с Рено, както се говори. Четирикратните световни шампиони имат договор с французите, който изтича в края на 2016-а, но в медиите плъзна слух, че той може да бъде прекратен още тази година.

Вчера Autosport обявиха, че Ред Бул са връчили официален документ на Рено, изискващ разваляне на споразумението, който производителят е приел. Сега въпросът е към кого ще се насочи тимът на Кристиан Хорнер - Мерцедес или Ферари. Autosport твърдят, че бордът на директорите в Мерцедес е разгледал въпроса и председателят на Daimler Дитер Цетче е решил да не предлага сделка на Ред Бул.

В началото на състезателния уикенд на "Монца" Люис Хамилтън защо заяви, че отборът му не иска да дава двигатели на конкурентите си. "Ако сме сериозни в намеренията си да спечелим шампионата, най-вероятно няма да им дадем двигатели. Ред Бул е страхотен отбор, но това ще е все едно да дадем двигателите си на Ферари. Нямаме нужда от това. Добре сме си и така".

Шефът на Сребърните стрели Тото Волф пък заяви, че въпросът е спорен: "Трудно е да се каже дали ще е добре за нас да даваме двигатели на един от съперниците си в шампионата или не. От глобална гледна точка Ред Бул е феноменална марка, която привлича млада аудитория и потребители. Затова не можем просто да ги отхвърлим и да кажем: "От гледна точна на отбора няма смисъл да сме партньори, затова дори няма да го мислим"".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти