Хамилтън най-бърз в първата тренировка за ГП на Италия

Люис Хамилтън продължава да демонстрира страхотната форма, в която се намира след лятната почивка във Формула 1. Днес британският пилот на Мерцедес стартира с най-добро време подготовката си за предстоящата в неделя Гран при на Италия. Става въпрос все още за първа свободна тренировка, но Люис за пореден път бе по-бърз от съотборника си Нико Розберг.

Нико все пак бе по-бърз от единствения реален конкурент на шампионите от Мерцедес Себастиан Фетел от Ферари. Германският пилот на Скудерия изостана с повече от половин секунда от Розберг, което не е най-добрият старт на уикенда за четирикратния световен шампион.

 

Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг записа четвърто време. Мексиканският му съотборник Серхио Перес затвърди подобряващата се с всяка седмица форма на Форс Индия с пето място.

Шести се нареди другият пилот на Ферари Кими Райконен. Финландецът обаче бе по-бавен от съотборника си Фетел с половин секунда и ако иска да спечели по-челна стартова позиция в неделя на "Монца", ще трябва да се потруди повече.Седми остана Даниел Рикардо за лутащия се вече две години отбор на Ред Бул. Осмо и девето време записаха пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас. Топ десет допълни Пастор Малдонадо от тима на Лотус.

Пореден тежък уикенд очаква страдащите шампиони Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън от Макларън. Испанецът остана едва 17-и, а британският му съотборник е на позиция след него. Така за пореден път славният отбор на Макларън бе по-бърз единствено от отбора на Менър.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА ИТАЛИЯ ОТ:

Петък (04 септември)

12:00- 13:30 часа - Първа свободна тренировка

15:00 - 16:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (05 септември)

12:00 - 13:00 часа - Трета свободна тренировка

15:00 - 16:00 часа - Квалификация

Неделя (06 септември)

15:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти