"Ние сме Уилямс" (Видео)

Ф1 отборът Уилямс Мартини Рейсинг, основан от сър Франк Уилямс през 1978 година, е един от легендарните и най-успешни тимове в историята на Формула 1, превъзхождан единствено от Ферари и Макларън. През годините тимът от Гроув се е наслаждавал на славни победи и е отгледал едни от най-големите таланти както в кокпита, така и извън него.

"Ние сме група хора с обща цел - да правим качествени състезателни коли, които да участват и да печелят Ф1 състезания. Имахме големи успехи през последните четири десетилетия - 16 световни титли и над 100 победи. Най-важно винаги е следващото състезание", заяви основателят на отбора сър Франк Уилямс.

"Разполагаме с 500 души, които работят неуморно, за да може двете ни коли да се подредят на стартовата решетка в неделя с надеждата за победа", допълни дъщеря му Клер Уилямс.

"През последните няколко години работим по амбициозна програма, за да върнем отбора в челото - инвестираме в кадри, технологии и процеси, правим драматични промени в организацията и вече започваме да виждаме резултатите. Ф1 е състезание както между пилотите на пистата, така и между различни технологии. Затова темпото на иновациите в този спорт спира дъха. Уилямс постоянно разширяват границите и търсят и най-малката преднина, която може да ги отдели от конкурентите", заяви изпълнителният директор на групата Май О'Дрискол.

Какво друго трябва да знаете за Уилямс, вижте във видеото.

Още от Моторни спортове

Виж всички