Гонзо: Не искаме да завършим като някои отбори, които ще играят няколко години във "В" група

Спортният директор на Левски Георги Иванов говори пред БНТ по наболели въпроси в синия клуб. Ето какво каза Гонзо:

Нов сезон, ново начало за Левски

"Тръгваме по един по-труден път, по който трябва да освободим много играчи. За сметка на това, се надявам това да е една основа за следващите години. Не е добре за нито един клуб да освобождава толкова много играчи."

Левски на кръстопът

"Не смятам, че сме на кръстопът. Играчите, които са показали потенциал и желание, ще останат в клуба. Луис Педро и Валери Домовчийски са освободени от нас, така че сме в тежък период. Такъв е и за старши-треньора, който разполага с ограничен брой състезатели. Не трябва да бързаме със селекцията."

Една година на ръководна длъжност в Левски

"В един отбор се броят резултатите.А такива нямаше през изминалата година. Надявах се да спечелим финала, но късметът и шансът не бяха с нас. Нашата къща не беше подредена така, както искаме."

"Финансите са намалени и тази година. При всички положения ще ни трябва време. Не искаме да завършваме като някои други отбори, които ще играят няколко години във В група. На мен също не ми е приятно да търся футболисти за малко пари. Нормално е да сбъркаш. В нито един момент не съм избирал играчи по мои критерии. Винаги са били спрямо финансови параметри, условия."

Новите попълнения

"Около 200 човека сме изгледали, но искам да подчертая. В Левски трябва да дойдат футболисти гладни за успехи. В момента футболистите ги интересува повече за какви пари ще играят и колко ще е дълъг контракта им. За тях Левски е като институция, в която ще получават повече пари от настоящия им отбор."

Финансовата дисциплина

"Това са реалностите. Работи се трудно. Няма как един спортист да мисли изцяло за ангажиментите си, когато не взимаш 4-5 месеца заплата. Коствало ми е много нерви, убеждения, че ако спрат или правят стачки, ще направят за резил себе си и клуба."

"Няколко пъти футболистите са показвали своето недоволство, че не са получали месеци наред заплати. В момента най-важното е Левски да върне доверието у хората. Чужди футболисти казват, че при нас нещата не са добре. Позагубили сме доверието си през последните години."

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти