Алонсо: Шасито на Макларън може да се окаже най-доброто

Шасито на Макларън може да се окаже най-доброто на стартовата решетка във Формула 1 този сезон, смята пилотът на тима Фернандо Алонсо след първите официални тестове. Испанецът обаче подчерта, че не очаква доминацията на Мерцедес да свърши скоро:

"Целта ни е да разполагаме с най-доброто шаси и тя е постижима. Може би в европейските състезания това ще си проличи най-добре. Но също така мисля, че доминацията на Мерцедес съвсем не е приключила. Те са много, много силни. В момента правят доста интересни неща, защото продължителните серии ще им дадат ясна визия за болида им. А като прибавим и огромния потенциал на пилотите, Мерцедес са по-силни дори и от миналата година", заяви двукратният световен шампион след първия си пълен тренировъчен ден в Барселона.

"Няма да е лесно да печелим с Макларън, но аз се гордея с моя тим и свършената работа през последните два месеца. Първият ми пълен тест мина добре, но все още не сме разкрили потенциала на тази кола", добави испанският пилот на Макларън.

Първият пълен ден на Алонсо на пистата премина предимно в проверка на аеродинамиката, температурата и управлението на болида. Испанецът завъртя 119 обиколки на пистата в „Каталуния" при сравнително бавно темпо, но обеща скорост с по-меките гуми и по-малко гориво.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти