Хонда представиха мотора за новия сезон

От отбора на Repsol-Honda официално показаха новия мотор за сезон 2016. Дуото на отбора – двукратният световен шампион Марк Маркес и Дани Педроса – ще карат изцяло новия мотор RC213V, който бе представен на пистата "Сентул" в Индонезия.

Предната версия на този мотор, която бе представена през 2012 година, донесе на отбора три последователни конструкторски титли само преди Хорхе Лоренсо да спре доминацията на Хонда през миналия сезон, като спечели пилотската титла, а от отбора успяха да спечелят и двете други титли – за производителя и за конструкторския отбор.

Маркес все пак призна, че моторът не е сто процента готов за победи: "С няколкото промени през новия сезон моторът е предизвикателство за нас", заяви испанският пилот.

Хонда започнаха със спорно начало на предсезонните тестове, където имаха проблеми както със сцеплението, така и с новата електроника за сезон 2016. Това означаваше, че Маркес беше с изоставане от 1 секунда от пилотите на Ямаха и по-скоро от Лоренсо по време на теста на "Сепанг".

Освен двата заводски мотора, на стартовата решетка за сезон 2016 ще застанат още Кал Кръчлоу за отбора на LCR Honda и още два RC213V мотора, които ще бъдат карани от Джак Милър и Тито Рабат за отбора на Marc VDS.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти