Фондацията на Сузи Волф ще бъде промотирана във WRC

Фондацията, която една от малкото дами във Формула 1 Сузи Волф създаде за приобщаване на млади момичета в моторните спортове, ще бъде промотирана на предстоящото рали Великобритания – предпоследен кръг от календара на WRC.

В деня преди официалния старт на състезанието 100 момичета на възраст от 8 до 11 години ще влязат в автомобилите и ще направят първите си крачки в автомобилната сфера с помощта на организаторите.

"Доволни сме да присъединим и WRC към нашата кампания и да бъде част от графика ни. Последното събитие, на което запознавахме момичетата с възможностите в различните дисциплини, бе по време на Гран При на Великобритания във Ф1 през юли. Организаторите и отборите във  WRC са отворени към такъв тип събития и искат да участват, което е страхотно", заяви Волф.

Тя добави и няколко думи за опита си във WRC с настоящия пилот на Citroen Крис Мийк: "Благодарни сме на всички, че ни помагат това да стане реалност. Посетих рали Великобритания миналата година и имах честта да бъда навигатор на Крис Мийк за кратко. Знам, че когато момичетата погледнат всичко това отвътре, ще развият представите си за този спорт".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти