Сайнц иска да кара за топ отбор през 2018

Карлос Сайнц заяви, че иска Ред Бул да бъдат наясно, че след още един сезон във Формула 1 с Торо Росо, желае да продължи кариерата си в топ отбор през 2018 година. Следващият сезон ще бъде третият на пилота и испанецът вече се подготвя за големия скок в кариерата си.

"Искам Ред Бул прекрасно да знаят, че при третия ми сезон във Формула 1 ще бъда много упорит. Смятам, че ще съм готов да се присъединя към отбора им, ако все още възможностите са отворени. Ред Бул трябва осъзнават, че искам нещо повече в кариерата си и че съм готов за това", сподели Сайнц.

И двамата настоящи пилоти на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен имат сключени договори до 2018 година. Срокът на контракта на Сайнц е по-дълъг, без значение дали е пилот в Торо Росо или Ред Бул.

"Те продължават да ми гласуват доверие, което ме радва. Имах разговор със спортния директор Хелмут и Ред Бул и им обясних желанията си. Имам нуждата да направя нова стъпка във Формула 1 и се чувствам готов за това. Мисля, че ме разбраха и ме подкрепят", завърши пилотът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички