Рикардо щастлив да спечели отново след повече от две години

Даниел Рикардо стигна до дълго чаканата победа за отбора на Ред Бул в днешната Гран При  на Малайзия. Австралиецът се размина с първото място заради стратегическа грешка в Испания, в Монако заради забавяне в бокса, а в Сингапур бе много близо, но отново не успя.

Днес късметът бе на страната на Рикардо, който първо за разлика от съотборника си Макс Верстапен и пилота на Мерцедес Нико Розберг се измъкна невредим от инцидента със Себастиан Фетел от Ферари, а след това се възползва по най-добрия начин от отпадането на лидера за тима на Мерцедес Люис Хамилтън и стигна до първата си победа от повече от две години.

"Това беше състезание на предизвикателствата за мен. Хамилтън имаше шанс за победа, но получи проблем в двигателя. Не съм от хората, които вярват в съдбата, но днес стана обратното на случилото се в Монако. Без лоши чувства към Люис, мисля, че заслужено сега аз взимам тази победа в Малайзия", коментира Рикардо.

"Изминаха дълги и емоционални две години от последната ми победа във Формула 1. Бях толкова близо по-рано през сезона и на подиума в Сингапур преди две седмици обещах, че ще спечеля, и днес го направих. Благодаря за подкрепата на всички в отбора на Ред Бул, на майка ми, баща ми и сестра ми - днес всички усилия ни се отплатиха", завърши емоционално австралиецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти