Хамилтън: ГП на Италия не се разви по план, но все още водим

След състезанието за Гран При на Италия преднината на Люис Хамилтън пред Нико Розберг в класирането при пилотите се стопи до само две точки. Нещо, което британецът можеше да предотврати, ако не беше проваленият старт.

Естествено, битката продължава и този уикенд трикратният световен ще пробва да си върне изгубеното в Сингапур.

"Състезанието на "Монца" не се разви по план, но като гледам колко далеч стигнахме като отбор този сезон, осъзнавам, че съм във феноменална позиция. Все още водим и в двата шампионата и ни предстоят доста страхотни неща за постигане заедно дори преди финала на този сезон. Следващата стъпка е Сингапур - винаги чудесно събитие. Състезанието е предизвикателно заради горещината и влажността, но е улична писта, а аз обожавам такива. Миналата година там нямахме най-хубавия уикенд и се надявам тази да сме преодолели трудностите. Ще разберем дали е така след няколко дни", заяви Хамилтън.

"Със сигурност няма да е лесно. Дори когато спечелихме през 2014, не беше. Ферари и Ред Бул със сигурност ще са ни конкуренция, така че ни чака хубава битка. Обичам битките и нямам търпение да видя как ще се развият нещата", допълни Люис.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти