Алонсо: Вандоорн ще води Макларън в бъдеше

Фернандо Алонсо заяви, че тазгодишният им резервен и догодина състезателен пилот Стофъл Вандоорн един ден ще води Макларън и трябва да е подготвен - задача, в която Алонсо и Дженсън Бътън ще му помогнат.

През 2017-а Вандоорн, шампионът от GP2, ще застане рамо до рамо с Алонсо, а Бътън ще е в гаража, за да помага за развитието на колата и да замества, ако се наложи.

Фернандо, чийто договор изтича в края на годината, заяви, че тримата ще работят заедно и ще направят всичко по силите си да превърнат тима в успешен: "Дженсън и аз решихме, че трябва да помогнем на Стофъл да стигне до Формула 1, защото знаем, че в бъдеще той ще е човекът, който най-вероятно ще води Макларън. Тази година двамата с Дженсън искаме да се борим и да се опитваме да се победим взаимно, като в същото време помагаме на тима. Стофъл също ни е от помощ като тест пилот, в симулатора и с инженерите. За мен догодина няма да е по-различно. Ще се опитвам да си върша собствената работа, а Джесън ще помага на Стофъл, защото в бъдеще той ще е човекът".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти