Вандоорн: Трудно ще заместя Бътън

Стофъл Вандоорн получи състезателното място в Макларън, за което толкова мечтаеше. Младият пилот ще замести ветерана Дженсън Бътън през 2017, който всъщност нямало да се оттегли напълно от спорта.

В интервю Вандоорн призна, че няма да му е лесно да заеме мястото на опитния Бътън, защото британецът е вдигнал летвата много високо: "Дженсън е страхотно вдъхновение за всеки състезателен пилот. Той е бил важна част от този отбор и се радвам, че ще остане с нас. Знаем, че опитът му ще е изключително ценен и се надявам заедно да пожънем успехи. Колкото до мен, мечтая за това от малък. Да стигна до Формула 1 е нещо много специално. Да подпишеш първия си договор е... Нямам думи да опиша чувството. Нямам търпение за това предизвикателство и благодаря на Рон за доверието".

"За един млад пилот не е никак лесно да седне на мястото на Дженсън, но аз съм готов за това предизвикателство. И двамата са Алонсо са световния шампиони. Научих много от тях и видях как карат отбора да върви напред, как помагат с развитието на колата. Мисля, че тримата можем да постигнем големи успехи заедно", допълни Вандоорн.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти