Смит пропуска поне два кръга от MotoGP, Алекс Лоус ще го замести

Мотоциклетистът на Yamaha Брадли Смит пропуска следващите два кръга от MotoGP във Великобритания, което е родното му състезание, и в Италия. Причината е тежката контузия на бедрото и коляното, вследствие на катастрофата по време на тренировка за 8-те часа на "Ошерслебен". Първоначалната версия бе за счупена кост, но след подробен преглед се оказа, че такава няма. Наложи се обаче да претърпи операция заради разкъсванията на крака си и увреждане на сухожилието на коляното си.

Негов заместник ще бъде Алекс Лоус, който участва на тестовете на чешката писта "Бърно" като награда за чудесното си представяне на 8-те часа на "Сузука" - той бе един от тримата състезатели, които донесоха победата на отбора. През настоящия сезон той участва в Супербайк, където в момента е на 11 позиция, но ще се присъедини към пилотите от кралския клас за поне два кръга, докато Смит е готов да се завърне.

"Yamaha иска да благодари на колегите си от Световния супербайк за колаборацията и позволението им Лоус да се присъедини към MotoGP и да пожелае на Брадли Смит пълно и бързо възстановяване", бе изявлението от японския отбор.

На теста в Чехия Лоус остана най-бавен от всичките 12 състезатели, на 4.1 секунди от най-бързата обиколка на настоящия световен шампион Хорхе Лоренсо. Въпреки това той заяви, че е доволен от себе си и се е наслаждавал максимално на предизвикателството.

Първият старт за Лоус в MotoGP ще бъде още този уикенд, когато е 12 кръг от календара на шампионата на британската писта "Силвърстоун".

Още от Моторни спортове

Виж всички